Dariush Oranghi

Directeur
MSOLUTIONS REAL ESTATE

Beste lezer,

Het beste van twee werelden. Beter kan ik FOREST HILL LUXURY APARTMENTS in Amstelveen niet omschrijven. Op deze unieke locatie komen de wereld van luxury living en de wereld van rust en ruimte samen. U woont op steenworp afstand van het viersterren winkelcentrum Stadshart Amstelveen, Shopping Center Gelderlandplein en kunt tegelijkertijd, als u goed kijkt, vanuit uw bovenste appartement de skyline van de Zuidas en het Amsterdamse Bos zien. Twee uitersten die hier samenkomen.

De naam van dit bijzondere project was dan ook snel gekozen. We hebben thuis als familie de traditie dat al onze projecten via een ronde tafelsessie hun naam krijgen. Toen ik vertelde over deze wereldse locatie, kwam mijn middelste dochter met de naam FOREST HILL. Een naam die is doorvertaald in de allure van het ontwerp en de duurzame toepassingen op gebied van biodiversiteit en energiezuinigheid, onder de supervisie van supervisor architect Rob Kruse en architect Wim van der Laan.

Natuur en biodiversiteit spelen de hoofdrol in het gebouw. Zo halen we buiten naar binnen en geven we de natuur een plek in uw nieuwe woning. Of - zoals mijn oudste dochter het ooit zo mooi vertaalde: ‘Ook een vogel wil een dak boven z’n hoofd’. Dat vroeg ze aan papa om door te vertalen in zijn projecten The Nature, The Town Garden en nu in het bijzondere project FOREST HILL.

Wat u ook zult proeven in dit project is de filosofie van "SHIRIN YOKU -  森林浴 ", een natuurtherapie uit Japan. Shirin yoku betekent letterlijk 'baden in het bos', waarbij u zich onderdompelt in de atmosfeer van het bos en de omringende natuur. Daardoor ontstaat er ruimte om ‘uit uw hoofd’ te komen en volledig in het hier en nu te zijn.

Naast natuur en biodiversiteit staan kinderen centraal in onze bedrijfsfilosofie. Zij zijn per slot van rekening onze toekomst. Daarom hebben wij een zeer bijzonder "vlaggenschip " gecreëerd in de plint van FOREST HILL. Hier vestigt "CompaNanny" zich, een van de meest prestigieuze en duurzame kinderopvangorganisaties van Nederland met de beste uitrusting en meest hightech installaties voor een zorgeloze en duurzame opvang van de kinderen. Zo is FOREST HILL een gebouw voor jong en oud.

FOREST HILL is een grandioze plek waar ik zelf met alle liefde zou willen wonen. Daarin schuilt de handtekening van MSOLUTIONS REAL ESTATE. Wij verwezenlijken alleen projecten waarin we zelf graag willen wonen. Daarom doen we nooit concessies aan kwaliteit. En dat merkt u als bewoner.

U merkt het in de bijzondere toepassingen bij de parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage, die elk zijn voorzien van oplaadpunten voor elektrische auto’s (zeg maar gerust Tesla-proof). U merkt het in de mogelijkheid om ofwel all electric te koken op uw BORA inductie kookplaat met ingebouwde kookveldafzuiging recirculatie, ofwel te kiezen voor een gasfornuis in uw volledig ingerichte SieMatic keuken met uitsluitend Siemens apparatuur. Wat uw keuze ook is; uw appartement of penthouse is klaar voor duurzaam gebruik en een zorgeloze en plezierige toekomst.

Op deze website kunt u in alle rust kennismaken met de omgeving, de appartementen en de filosofie achter het ontwerp. Ik wens u veel leesplezier.

Hartelijke groet,

Dariush Oranghi
Directeur
MSOLUTIONS REAL ESTATE

"In FOREST HILL is natuur uw beste buur"

Rob Kruse

Supervisor architect

Bouwen voor mens én dier; dat is de missie van MSOLUTIONS REAL ESTATE. Deze filosofie komt duidelijk terug in het ontwerp van FOREST HILL. Dit prachtige appartementengebouw is niet alleen een luxe woonplek voor u als woningeigenaar, maar ook een heerlijke plek voor dieren. Een groene woning, waar u samen met de natuur volop van geniet. Supervisor architect Rob Kruse legt uit hoe mens en dier als buren samenwonen.

“FOREST HILL kent 22 luxe appartementen en 3 magnifieke penthouses. Dagelijks geniet u van een licht appartement door de enorme raampartijen. Daarmee haalt u buiten naar binnen. Maar andersom is net zo eenvoudig. Schuif de schuifpui open en geniet van de zon op uw royale balkon.”

“Wanneer u goed naar de oost- en de westgevel van het gebouw kijkt, ziet u kleine ingemetselde rechthoekjes in de kleur van de kozijnen. Het lijken op het eerste gezicht mooi versierde ornamentjes in het metselwerk, maar achter deze rechthoekjes gaan heuse nestkastjes schuil, waarin gebroed kan worden. In de oostgevel hebben we 12 nestkastjes voor huismussen gemaakt, in de westgevel 6 kastjes voor gierzwaluwen.”

“Beide vogelsoorten kwamen van oudsher volop in Nederland voor. Maar de afgelopen jaren hebben ze het zwaar om een geschikte broedplaats te vinden. Veel mensen isoleren hun woning, waardoor er geen plek meer is voor een nestje. Vandaar dat wij deze oeroude bewoners maar wat graag een nieuwe plek geven. Door de nestkasten gesloten te maken, voorkomen we dat de vogels schade toebrengen aan het gebouw.”

“Naast de nestkasten vindt u meer van dit soort slimme, groene toepassingen in het gebouw. De meest opvallende is het grote mos sedum dak van maar liefst 140 vierkante meter. Een mooie natuurlijk koeling tijdens warme dagen en een handige waterbuffer tijdens een hevige regenbui. Om zo de belasting op het riool te verminderen.”

 “Het mos sedum dak heeft nog veel meer voordelen. Zo slaat het CO2 op en biedt het tijdens warme zomers de ideale verkoeling. Het dak is als het ware een grote airconditioning, die warmte in de zomer buitenhoudt en in de winter binnen bewaart.”

“Kroon op het gebouw zijn de 133 zonnepanelen, die verdekt staan opgesteld op het dak van de penthouses. Daardoor zie je ze niet, maar wekken ze wel degelijk volop groene energie op. Deze energie gebruiken we voor de centrale voorzieningen in het gebouw. Denk aan de lift en de algemene verlichting. Daarmee bespaart u als Vereniging van Eigenaren gezamenlijk op de energiekosten. Een win-win situatie voor mens en dier.”

“Wij denken minder in huizen en meer in mensen”
Ons makelaarsteam staat voor u klaar

Robert Haagsma

Makelaar
Fris Woningmakelaars

Digitaal de omgeving verkennen, in alle rust de online plattegronden bekijken of ’s avonds op de tablet alvast stylingsinspiratie opdoen. Op de website van FOREST HILL vindt u alle informatie die u zich kunt wensen. Maar ook real life staat er een makelaarsteam voor u klaar om u alles te vertellen over dit bijzondere project. Fris Woningmakelaars helpen u graag wanneer u door de bomen het bos niet meer ziet.

"FOREST HILL is een once in a lifetime kans om op deze plek een nieuwbouwappartement te bemachtigen. Tegelijkertijd vraagt het verzilveren van zo’n kans om een moment van uw tijd. En tijd is goud, weet ik uit eigen ervaring. Daarom bieden we u alle informatie over FOREST HILL zowel persoonlijk als ook online aan. We besteden grote zorg aan de website, zodat u 24/7 op de hoogte bent van de laatste stand van zaken en op ieder gewenst moment u vragen kunt stellen."

"Uiteraard bent u ook van harte welkom om langs te komen bij ons op kantoor. Tijdens het oriëntatie- en aankoopproces zijn er altijd een paar momenten waarop het fijn is om elkaar in de ogen te kunnen kijken of gezamenlijk het glas te heffen op uw nieuwe woning. Vandaar dat wij online en face to face contact combineren tot de perfecte mix."

"In uw online persoonlijk dossier kunt u alvast uw wensen aan ons doorgeven. En heeft u een vraag, dan kunt u die 24/7 aan ons stellen. Bovendien houden we u hier op de hoogte van de laatste stand van zaken rondom de ontwikkeling van FOREST HILL en in het bijzonder de realisatie van uw appartement of penthouse."

"Vergaande digitalisering en persoonlijke aandacht gaan bij ons hand in hand. Bij ons werken echte mensenmensen. Ze begrijpen heel goed dat verhuizen in veel gevallen een emotionele stap is. Onze mensen maken het verschil wanneer u op het punt staat om die stap te zetten. Wij hebben een ander DNA. Wij denken minder in huizen en meer in mensen."

"We zijn online dichterbij dan ooit"

Jasper van den Brink

Nieuwbouw Nederland

In een snel digitaliserende wereld is een goede projectwebsite niet meer weg te denken. Maar bij FOREST HILL gaan we graag een stapje verder. Wanneer u zich inschrijft, maakt u direct een persoonlijk digitaal klantdossier aan. Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft. Jasper van den Brink van Nieuwbouw Nederland legt uit hoe het werkt.

"Het coronavirus heeft het afgelopen jaar als katalysator gewerkt voor veel projectontwikkelaars om hun verkoopinformatie volledig digitaal aan te bieden. Zo ook wij van MSOLUTIONS REAL ESTATE. Van uw allereerste inschrijving tot het maken van een afspraak om het appartement te bekijken; alles verloopt bij FOREST HILL online. Veilig én AVG-proof."

"Om deze digitale communicatie professioneel en vlekkeloos te laten verlopen, hebben we een digitaal klantdossier ontwikkeld, waarmee we u stapje voor stapje meenemen in het aankoopproces. In dit dossier vindt u naast alle documentatie ook de laatste stand van zaken wat betreft het appartement waarin u interesse heeft getoond. Van de plattegronden tot de conceptkoopovereenkomst; alles staat in uw klantdossier."

"Deze digitale manier van werken voelt wellicht afstandelijk, maar niets is minder waar. Onze makelaars zijn op deze manier dichterbij dan ooit. Dat geldt zeker ook voor de informatie die u als koper nodig heeft om een goede beslissing te kunnen nemen. U kunt alle informatie over het appartement van uw dromen 24/7 inzien op een moment dat het u past. En een vraag stuurt u via uw klantdossier in een mum van tijd de deur uit. Zo zijn we online dichterbij dan ooit."

“Een keuken is een kwestie van smaak”

Rob van de Koppel

Directeur Projecten
SieMatic aan de Ringveste

Een stilistische keuken waarin alle inbouwapparatuur secuur is weggewerkt. Of liever een urban keuken, waarin peterselieplantjes en kruidentuintjes op het aanrecht de dienst uit maken. Een keuken is een kwestie van smaak, weet Rob van de Koppel van SieMatic. Vandaar dat u als bewoner van FOREST HILL kunt kiezen uit diverse smaken.

"In ieder appartement in FOREST HILL geniet u als nieuwe bewoner van een luxe designerkeuken van SieMatic met inbouwapparatuur van Siemens. Van de vaatwasser tot de combimagnetron; alles is tot in de puntjes afgewerkt. Daarnaast kookt u op een BORA inductiekookplaat met kookveldafzuiging. Dit is echt de eyecatcher in uw keuken. U kunt echter ook kiezen voor koken op gas. De keuze is aan u."

"Omdat een keuken bij uitstek een kwestie van smaak is, kijken we bij SieMatic naar uw wensen, maar vooral ook naar uw lifestyle. Welke keuken past bij uw manier van leven? Houdt u van opgeruimd en netjes of mag een keuken voor u juist volop leven? Om een keuken te vinden die perfect past bij uw smaak, kunt u kiezen uit drie verschillende stijlen: Urban, Pure en Classic."

“Grote steden worden gewaardeerd om hun nieuwe invloeden, hun culturele rijkdom en hun inspirerende energie. Eigenschappen die u in de lifestyle Urban terug proeft. Uw keuken is een bruisende plek waar u samen met vrienden kookt, nieuwe gerechten ontdekt en zelf uw verse ingrediënten kweekt.”

“De grootste uitdaging in het minimalisme is het juiste weg te laten en het design tot het essentiële te reduceren. De keuken- en ruimteconcepten uit de lifestyle Pure beheersen die kunst tot in de perfectie. Het resultaat is een keuken die past in uw leven en naadloos aansluit op uw woonsmaak.”

“Kiest u voor de lifestyle Classic, dan kiest u voor een designerkeuken die tot in de puntjes is doordacht. De lifestyle Classic beheerst de techniek van creatief componeren, waardoor er iets heel nieuws, iets buitengewoons ontstaat. Elegante materiaalcombinaties en esthetische details zijn de ingrediënten voor uw ultieme Classic keuken.”

“Welke lifestyle u ook kiest, ons team heet u van harte welkom in onze keukenstudio aan de Ringveste in Houten. Wanneer 70 procent van de nieuwe bewoners bekend is, nodigen we u graag uit voor een kookavond om alvast de proef op de som te nemen.”

"Forest Hill is een verrijking van de omgeving"

Wim van der Laan and Sjaak van Zijl

Architektenbureau H.W. van der Laan

Forest Hill is straks vanuit de wijde omgeving goed te zien. Het imposante gebouw kreeg voor het eerst vorm aan de tekentafel van Wim van der Laan en Sjaak van Zijl van architektenbureau H.W. van der Laan. Beide heren zetten met trots hun handtekening onder het ontwerp.

"Ieder nieuw gebouw moet een verrijking zijn voor de omgeving. Dat is onze filosofie. Vandaar dat we eerst de omgeving nauwkeurig hebben verkend en de omliggende bebouwing in kaart hebben gebracht, voordat we plaatsnamen aan de tekentafel. Op basis van deze voorstudie ontstond het plan voor een statig gebouw bestaande uit vier lagen, waarin de rechthoekige vormentaal van FOREST HILL past perfect bij de reeds bestaande gebouwen in de omgeving."

"Tegelijkertijd wilden we het gebouw de nodige lucht en elan geven. Vandaar dat we hebben gekozen voor een lichte gevelsteen, slanke kozijnen en volop glaspartijen. Het gebouw ontleent haar statige karakter aan de opvallende baksteen architectuur. In de plint van het gebouw hebben we gestoeid met delen van hout, waardoor de gevel gedeeltelijk gesloten is. Het verschil in uitstraling van de diverse harde en zachte gevelmaterialen zorgt voor een gevarieerd beeld, waarin de elementen onderling ongemerkt met elkaar in verbinding zijn."

"Het gebouw vult nagenoeg het gehele perceel. Vandaar dat we buitenruimte hebben gecreëerd binnen het gebouw zelf. Met de prachtige daktuinen en ruime balkons zijn we erin geslaagd ieder appartement te voorzien van een volwaardige buitenruimte. Zo ontstaat er zowel binnen als buiten een fijn leefklimaat, dat we met groen hebben ingekleed. De groene gevels zorgen voor een aangename woonplek voor mens en dier en bieden bovendien een natuurlijke demping van omgevingsgeluid."

"Ook binnen proef je die aangename, lichte atmosfeer, met kleinschalige portieken en een aangekleed trappenhuis. Geen galmende betonnen gangen, maar een entree met sfeer. Bovendien hebben we goed nagedacht over uw veiligheid, die we garanderen met twee trappenhuizen en twee ruime liften. Het resultaat is een appartementengebouw waar comfort, luxe en cachet samenkomen. Wij wensen u ontzettend veel woonplezier.